Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Συλλογή Γ. Παναγιωτίδη,sv1cep)
Αρκετοί άνθρωποι έχουν τη μανία της συλλογής. Οι μεγιστάνες συλλέγουν έργα τέχνης ή αρχαία κομμάτια. Άλλοι συλλέγουν γραμματόσημα, νομίσματα, είδη λαϊκής τέχνης,προσκλητήρια γάμων, σπάνιες εκδόσεις  βιβλίων και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

                                                                                                      


Ο ραδιοερασιτέχνης κ. Γεώργιος Παναγιωτίδης     (sv1cep) είναι κάτοχος μιας τεράστιας, απο ποιοτική και ποσοτική άποψη,συλλογής μέσων επικοινωνίας. Οι συνάδελφοι του ραδιοερασιτέχνες που την έχουν γνωρίσει στις κατά τόπους εκδηλώσεις των συλλόγων τους, την έχουν ακτιμήσει και αναγνωρίσει. Αλλά και το ευρύτερο κοινό που είχε την τύχη να την γνωρίσει,όπως το κοινό της Πάτρας στην πολύ πετυχημένη έκθεση που είχε γίνει εκεί προ ετών, έχει εκφράσει τον θαυμασμό του.

                      Σημειωτέον ότι στην έκθεση που έιχε διοργανώσει η ΕΡΤ στο Ζάπειο με θέμα το ραδιόφωνο, τα περισσότερα ραδιόφωνα της έκθεσης ήταν του κ. Γ. Παναγιωτίδη.

Παραθέτω μερικές απόψεις από το βιβλίο επισκεπτών εκθέσεων,

   -Εκπληκτικό! Συγχαρητήρια για το μεράκι σας την συνέπεια και τις γνώσεις σας. Σπ. Δεμαρτινος Αντιδήμαρχος Πατρέων.

-Μένω έκπληκτος και θαυμάζω την υπομονήτου φίλου μου Γ. Παναγιωτίδη, που συγκέντρωσε λυχνίες παλαιοτάτου τύπου  ενσύρματες ως και ασύρματες πομπού και δέκτη από το 1800 μέχρι και σήμερα.     υπογραφή δυσανάγνωστη.

-Πρέπει να είστε ο μοναδικός στο ''είδος" του ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! Αν και μικρή στην ηλικία, μας δώσατε μια ιδέα του παλιού.    Βηθλεέμ/Θεσ/νίκη. Με τιμή απεριόριστη και εκτίμηση

-Τις θερμές ευχαριστίες μου για τις ωραίες αναμνήσεις που ξανάζησα βλέποντας τα εκθέματά σου αγαπητέ συνάλφε "ΟΜ" Με τιμή απεριόριστη και εκτίμηση SV2ASJ,OH2GKR  Σωκράτης.

-Υπέροχα κομμάτια μιας παλιάς εποχής. Συγχαρητήρια.    Κώστας SV2SW

-Όμορφα δείγματα, χρειάζεται πολύς χρόνος για να τα δεί κανείς. θα ξαναπεράσω. ΕυθύμιοςDF1EET

-Η αγάπη σας για τα αντικείμενα αυτά είναι η μεγαλύτερη συμβολή στην ιστορία του ήχου και της εικόνας.  Χριστόδουλος Οικονομίδης Δήμαρxος Καλαμαριάς.

-Μια απρόσμενα μεγάλη έκπληξη από έναν τομέα δραστηριότητας που συνδυάζει αρμονικά και αποτελεσματικά την τεχνική πρόοδο με την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία με ότι τον συνδέει και τα λειτουργεί.Μία ανεπανάληπτη εικόνα που δεν είχα συναντήσει μέχρι σήμερα. Ένα έντονο ερέθισμα για ενεργοποίηση, συνεννόηση και επικοινωνία.Μια μεγάλη απόθεση ψυχής και προσφοράς. δοσμένη με λιτή δωρική συνταγή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Σπύρος Χρ. Καραχάλιος. Δημοτικός Σύμβουλος δ. Πατρέων, πρώην Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου και Πολίτης του Κόσμου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

-Συλλογή μοναδιική νοσταλγική και σπάνια έως ανύπαρκτη. Συγχαρητήρια θερμά. Μας κάνατε να ονειρευτούμε. Να είστε καλά και συνεχίστε. Νίκος-Τούλα Στεφανόπουλου

-Με έμφαση: Πολά συγχαρητήρια. Γιάννης Κυριακόπουλος  15/12/2007  21:00

-Θερμά συγχαρητήρια! Η έκθεση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Ο κ. Γιώργος μας βοήθησε στην παρουσίαση των εκθεμάτων με πολλές ιστορικές αναδρομές. Ευχαριστούμε πολύ, μακάρι να συμβαίνουν τακτικότερα τέτοιες προσπάθεις στην πόλη μας. Γιώργος Τσιπιανίτης 16/12/2007

-Αξιόλογη προσπάθεια. Η ξενάγηση του κυρίου Παναγιωτίδη κάνει την έκθεση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Συγκρίνεται ακόμη και με το Τεχνολογικό Μουσείο του Βερολίνου και αξίζει να τη δει κανείς. ΣΑΊΝΗ ΑΝΝΑ 16/12/2007

-Μονο με τέτοιου είδους εκθέσεις μπορεί κανείς να συλλάβει την εξέλιξη της τεχνολογίας. Οι συλλέκτες αυτών των πραγμάτων γράφουν τη σύγχρονη ιστορία του πολιτισμού. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και κάθε ενίσχυση από την Πολιτεία. Πάνος Μαρτίνος. Βυζιηνού 16 Αθήνα 16/12/ 2007

-Ξεχωριστή εμπειρία! Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον κ Παναγιωτίδη! Ωραία συλλογή τηλεγραφημάτων. Κατσικούζη Αδαμαντία 17/12/2007

-Προσπαθώ να φανταστώ (και δεν τα καταφέρνω) πόσο χρόνο, πόση υπομονή και πόσο ΜΕΡΑΚΙ πρέπει να έχει κάποιος για να συγκεντρώσει αυτό το ΘΥΣΑΥΡΟ!! Ηρακλής Μπουρδόπουλος ('ενας μικρός Συνάδελφος)

-Ήταν κάτι το συγκλονιστικό, το πρωτόγνωρο, το μοναδικό. Σας ευχαριστούμε πολύ 1ο Γυμνάσιο Πατρών.

-Σας ευχαριστούμε για την εμπειρία που μας δώσατε. Καλή συνέχεια. Πένυ Θεολόγη Γκούτη Αρχιτ. Μ.-Εθνολόγος Μουσείο Επιστημών κ Τεχνολογίας Π.Π.

-Όλα ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Δυστυχώς δε μείναμε πολύ ώστε να χάσουμε το μάθημα. Ανδρέας 20/12/07

-Ξύπνημα μνήμης. Συγκίνηση. Μάθημα ΔΙΟΝ. ΜΠΡΑΒΟς ΑΣΜ/ΧΟΣ Σ.Α.

-Αξιέπαινη η προσπάθεια σας. Μπράβο. Μ. Γιαννακοπούλου Φιλόλογος

-Θερμά συγχαρητήρια για την υπέροχη συλλογή σας, τον κόπο και το μεράκι σας.Αλεξία Μπαρδάκη.
- Πόση εμμονή στο στόχο!!! Γιάννης Κασίμης;

-Κύριε μου μας εντυπωσιάσατε και μας διδάξατε για να μην ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε. Δώσατε ένα σπουδαίο μάθημα της ιστορίας της τεχνολογίας με τον πιο ωραίο τρόπο. Συγχαρητήρια. υπογ. δυσανάγνωστη.

-Θερμά συγχαρητήρια. Η Συλλογή σας είναι εντυπωσιακή! Εύχομαι να αποκτήσετε ένα χώρο μουσειακό και να είναι μόνιμη. Καλή δύναμη. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη λεπτομερή σας ξενάγηση. Αλαέντζου Κων.

- Σας αξίζουν μόνο δύο λέξεις. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ. Κώστας Κατσουλιέρης 24.1.2010

-Είναι μία εξαίρετη Συλλογή η μοναδική στον ελληνικό χώρο.Άλωστε πίσω από όλα αυτά τα εξαίσια εκθέματα προέχει ο άριστος φρουρός της Ιστορικής αυτής Τεχνολογικής Κληρονομιάς. Συγχαρητήρια Γιώργο .  Δρ. Χρ. Συνεωνίδης, Μουσείο Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας.
Ακολουθούν φωτογραφίες μεγάλου μέρους της Συλλογής,όχι ολόκληρης,  του κ. Παναγιωτίδη.                                                Τηλέφωνα

Προσθήκη λεζάντας


                                                                      Τηλέγραφοι                                                   Διακρίνεται αριστερά ο κώδικας Μορς                                                                    Τηλεοράσεις

Ραδιόφωνο και τα πρώτα βήματα της τηλεόρασης. στην μικρή οθόνη προβάλονταν φωτογραφίες.
  Ραδιόφωνο με δυνατότητα προβολής στη μικρή οθόνη φωτογραφιών

                                                               Ραδιόφωνα

 Λάμπα που έχει τη δυνατότητα να παράγει ενέργια ικανη να λειτουργήσει ραδιόφωνο

Λεπτομέρεια της ίδιας λάμπας

 Η ίδια λάμπα
              

                                                 

Μικρόφωνα ραδιοφωνικών εκπομπών


                                                          Πρώιμο μεγάφωνο

                                                                                               Ραδιόφωνο Ελβίρα ελληνικής κατασκευής του 1937


 Κουρδιζόμενο ραδιόφωνο.Με το κούρδισμα φορτωνόταν με ενέργεια ικανή να λειτουργήσει για 15 λεπτά.
Γαληνίτης. Ανήκει στην κατηγορία των θετικών ημιαγωγών. Με την ιδιότητα αυτή οι κρύσταλλοι του γαληνίτη χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν ως φωράτες ραδιοφώνου. Επειδή η ημιαγωγός συμπεριφορά του γαληνίτη παρουσιάζεται μόνο σε ορισμένη θέση της επιφάνειάς του, τοποθετούν τον κρύσταλλο αυτό πανω σε βάχη από μόλυβδο και πάνω από τον κρύσταλλο αυτό μετατοπίζεται μεταλλική ακίδα για την ανεύρεση του πιο ευαίσθητου σημείου του. Ως φωράτης, ο γαληνίτης παρουσιάζει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι απαραίτητος η πόλωση του με την προσθήκη πηγής. Παρουσιάζει όμως το μεγάλο μειονέκτημα της εύκολης απορρύθιμισης της ακίδας του και για το λόγο αυτό αντικαταστάθηκε αργότερα με την κρυσταλλοδίοδο από γερμάνιο.
Μπαταρίες ραδιοφώνου

Ραδιόφωνο με ταυτόχρονη δυνατότητα λήψης στατικών εικόνων.
Ραδιόφωνο ελληνικής κατασκευής Ελβίρα του1934

                                             Διάφορα Φαξ
 Φαξ Μπαταρίες


 Συλλογή τηλεγραφημάτων
Γουόκι-τόκι
                 Παλιές διαφημήσεις μέσων επικοινωνίας

 Ο κύριος Γιώργος Παναγιωτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου